Vacatures

ECG-leer & IAPB

Deze cursus bestaat uit een halve dag interactieve praktijktraining, waarbij twee onderwerpen worden behandeld. Aan het eind van de cursus ben je in staat om een ECG (uit de peri-arrest fase) & de curve van de IABP te beoordelen en indien nodig bijbehorende interventie toe te passen.

IABP

Het doel van de Intra-Aortale BallonPomp (IABP) is het verbeteren van de doorbloeding van de kransslagaders, waardoor het hart meer zuurstof krijgt en de pompfunctie van het hart verbetert. De IABP wordt toegepast op afdeling CCU en afdeling IC. Een ervaren docent van de Firma Maquet komt tijdens het eerste gedeelte van de cursus meer vertellen over de werking van de IAPB. Daarnaast wordt je uitgedaagd om diverse IABP-curves te beoordelen en, aan de hand hiervan, interventies toe te passen.

ECG-leer

Tijdens het tweede gedeelte van de cursus worden twee onderwerpen behandeld. Eerst wordt je meegenomen in de wereld van de breedcomplextachycardie. Welke tools zijn er om deze te determineren? Hoe gebruik je deze tools en wat zegt de literatuur hierover? Onze docent vertelt je erover en laat je, samen met medecursisten,  stapsgewijs diverse ECG’s beoordelen. Vervolgens worden er klassikaal een aantal ECG’s uit de peri-arrest fase beoordeeld en besproken. Ook hier draait het om interactie tijdens het beschrijven van de ECG’s; dit doe je met je medecursisten. De docent begeleidt dit proces, vult zo nodig aan en beantwoord vragen.

Doelstellingen:
Aan het einde van de cursus ben je in staat om:

  • de werking van de IABP te benoemen;
  • de indicaties van de IABP te benoemen;
  • de bijwerkingen van de IABP te benoemen;
  • IABP curves te beoordelen en indien nodig hierop actie te ondernemen;
  • aan de hand van vastgestelde criteria op een ECG onderscheid te maken tussen VT en SVT;
  • Aan de hand van verschillende ECG’s + bijhorende casus de juiste interventies te benoemen. 

Doelgroep en niveau:
Gespecialiseerd verpleegkundigen (SEH/IC/CCU). ANIOS
Basiskennis van en dagelijks werken met ritmebewaking/elektrocardiografie is een pré voor het volgen van deze cursus. Tijdens deze cursus worden niet de basisbegrippen van ritme,- en ecg-leer behandeld. Het is dus geen herhaling van de theorie die je hebt opgedaan tijdens je specialisatie (SEH/IC/CCU) of academische studie, maar echt een verdieping van kennis.

Lengte en studiebelasting:
4 uur 

Certificaat en accreditatie:
Na het bijwonen van de praktijktraining ontvang je een “bewijs van deelname” van de Excellus Academie.

Meer trainingen:

De Excellus Academie

Kwaliteit gaat verder dan een diploma. De Excellus Academie, een leeromgeving op onze eigen locatie, geeft de garantie dat de kennis van onze zorgprofessionals altijd up-to-date en van hoog niveau is. Wij organiseren verplichte trainingen, maar ook bij- en nascholingscursussen. Daarnaast houden we regelmatig thema-avonden voor diverse beroepsgroepen die door zowel zorgprofessionals als opdrachtgevers bezocht worden.

ECG IABP training

Professionals aan het woord

“Gouden ervaring”

“Het was al heel lang een droom van mij: op de ambulance werken. En op mijn 21e is dat ook gelukt, door jullie! Na mijn diplomering vanuit het ziekenhuis ben ik ingestroomd bij jullie op de B-wagen. Door Excellus kreeg ik een prachtige kans om mezelf te laten zien en te laten zien wat ik aan kennis en kunde in huis had.

Als jong gediplomeerde krijg ik nu de kans om door te groeien naar de A-auto, om een volwaardige ambulanceverpleegkundige te worden. Ik ben jullie als bedrijf ontzettend dankbaar voor de gouden ervaring die ik heb mogen opdoen.”

Robbert
Robbert Tettero

Robbert Tettero
28 jaar

“Ik houd van uitdagingen”

“Ik werk voor Excellus als recruitment consultant en heb daarbij veel contact met verpleegkundigen met diverse specialismes. Ik haal heel veel voldoening uit het zoeken van de juiste persoon op de juiste plek. Daarnaast werk ik als SEH & ICU verpleegkundige losse diensten in mijn eigen regio (Noord-Holland). Het houdt me scherp en zorgt ervoor dat mijn kennis en kunde op peil blijft.

Ik houd van uitdagingen, zo heb ik twee keer op de IC op Bonaire gewerkt en vloog ik met de ziekste patiënten naar de andere eilanden en Colombia.”

Ellen
Ellen

Ellen
Medewerker Excellus & verpleegkundige

“Voelde meteen fijn”

“Vanaf januari 2019 ben ik in dienst bij Excellus. Het prettige contact, de persoonlijke noot, het vlotte contact met collega’s; het voelde meteen fijn. Het laatste kwartaal van 2019 wilde ik graag ervaring op doen in het buitenland. Ondanks ik onder contract was, was dit geen probleem om te bewerkstelligen. Sterker nog, Excellus hielp mij hier maar al te graag mee.

Via Excellus ben ik werkzaam geweest als anesthesieverpleegkundige maar ik heb ook gewerkt als medium care verpleegkundige op de ambulance. Nu heb ik de keuze gemaakt om de opleiding te volgen tot ambulanceverpleegkundige.”

Shiva
Shiva Rampartaap

Shiva Rampartaap
Zorgambulance Oproeper