Vacatures

Toepassen ABCDE methodiek in klinische setting

Een vitaal bedreigde patiënt is een patiënt waarbij één of meer vitale orgaanfuncties, zoals ademhaling, circulatie en bewustzijn, zodanig verstoord zijn dat zij dreigen te falen. Verschillende studies tonen aan dat patiënten vaak, voorafgaand aan hun circulatiestilstand, signalen en symptomen van lichamelijke instabiliteit laten zien. Bij deze patiënt is een snelle, medische respons nodig die niet (altijd) geleverd kan worden door de afdeling waar de patiënt ligt. Het herkennen van deze vroegtijdige signalen is dus van vitaal belang.

ABCDE cursus

Deze cursus leert je om, met behulp van de ABCDE – methodiek, de vitaal bedreigde patiënt te herkennen en bijbehorende interventies toe te passen. Tijdens dit proces maakt de je gebruik van de EWS-score en bijbehorende tools. Daarnaast communiceer je middels de SBAR-methode met andere hulpverleners. De cursus bestaat theorie (voorbereiding thuis) en een praktijktraining. Tijdens de praktijktraining leer je om de theoretische kennis daadwerkelijk toe te passen op realistische scenario’s.  De praktijktraining wordt  gegeven door professionals die werkzaam zijn in de acute zorgketen en ruime ervaring hebben met de ABCDE methodiek.

De mate van ervaring maakt voor de aanmelding niet uit. Aan het begin van de praktijktraining zal duidelijk worden welke kennis & ervaring de cursisten hebben. Onze ervaren docenten houden tijdens de praktijktraining rekening met de achtergronden van de cursisten. Er wordt een veilige leeromgeving gecreëerd, waarbij men elkaar aanvult en van elkaar leert.

Aan het eind van de cursus ben je in staat om:

  • het doel & de stappen van de ABCDE methodiek te benoemen;
  • de observaties die bij de ABCDE methodiek horen te benoemen;
  • de interventies die bij de ABCDE methodiek horen te benoemen;
  • gebruik te maken van een “EWS tool” om de vitaal bedreigde
  • patiënt in kaart te brengen;
  • aan de hand van een “EWS tool” de juiste acties te ondernemen;
  • gebruik te maken van de SBAR methode tijdens het communiceren met verschillende hulpverleners;
  • met behulp van de ABCDE methodiek de vitaal bedreigde patiënt te herkennen & bijbehorende interventies toe te passen.
Voor meer informatie & beschikbare data verwijzen we je door naar de website van de Excellus Academie. 

De Excellus Academie

Kwaliteit gaat verder dan een diploma. De Excellus Academie, een leeromgeving op onze eigen locatie, geeft de garantie dat de kennis van onze zorgprofessionals altijd up-to-date en van hoog niveau is. Wij organiseren verplichte trainingen, maar ook bij- en nascholingscursussen. Daarnaast houden we regelmatig thema-avonden voor diverse beroepsgroepen die door zowel zorgprofessionals als opdrachtgevers bezocht worden.

ABCDE cursus

Professionals aan het woord

“Gouden ervaring”

“Het was al heel lang een droom van mij: op de ambulance werken. En op mijn 21e is dat ook gelukt, door jullie! Na mijn diplomering vanuit het ziekenhuis ben ik ingestroomd bij jullie op de B-wagen. Door Excellus kreeg ik een prachtige kans om mezelf te laten zien en te laten zien wat ik aan kennis en kunde in huis had.

Als jong gediplomeerde krijg ik nu de kans om door te groeien naar de A-auto, om een volwaardige ambulanceverpleegkundige te worden. Ik ben jullie als bedrijf ontzettend dankbaar voor de gouden ervaring die ik heb mogen opdoen.”

Robbert
Robbert Tettero

Robbert Tettero
28 jaar

“Ik houd van uitdagingen”

“Ik werk voor Excellus als recruitment consultant en heb daarbij veel contact met verpleegkundigen met diverse specialismes. Ik haal heel veel voldoening uit het zoeken van de juiste persoon op de juiste plek. Daarnaast werk ik als SEH & ICU verpleegkundige losse diensten in mijn eigen regio (Noord-Holland). Het houdt me scherp en zorgt ervoor dat mijn kennis en kunde op peil blijft.

Ik houd van uitdagingen, zo heb ik twee keer op de IC op Bonaire gewerkt en vloog ik met de ziekste patiënten naar de andere eilanden en Colombia.”

Ellen
Ellen

Ellen
Medewerker Excellus & verpleegkundige

“Voelde meteen fijn”

“Vanaf januari 2019 ben ik in dienst bij Excellus. Het prettige contact, de persoonlijke noot, het vlotte contact met collega’s; het voelde meteen fijn. Het laatste kwartaal van 2019 wilde ik graag ervaring op doen in het buitenland. Ondanks ik onder contract was, was dit geen probleem om te bewerkstelligen. Sterker nog, Excellus hielp mij hier maar al te graag mee.

Via Excellus ben ik werkzaam geweest als anesthesieverpleegkundige maar ik heb ook gewerkt als medium care verpleegkundige op de ambulance. Nu heb ik de keuze gemaakt om de opleiding te volgen tot ambulanceverpleegkundige.”

Shiva
Shiva Rampartaap

Shiva Rampartaap
Zorgambulance Oproeper