Vacatures

Over ons

Excellus is gespecialiseerd in het detacheren van zorgprofessionals voor onder meer ambulances, meldkamers en ziekenhuizen. Onze basis, ambulancezorg met hoog gekwalificeerd specialistisch personeel, betekent dat we ook de acute as in ziekenhuizen zeer goed kunnen bedienen. Naast detacheringen bieden we losse diensten en ad-hocoplossingen.

Wij zijn één van de grootste leveranciers van ambulancepersoneel in Nederland, zonder compromissen te hoeven sluiten op onze persoonlijke benadering en kwaliteit.

Vanuit ons kantoor in het centrum van Haarlem hebben wij volledige aandacht voor onze zorgprofessionals en opdrachtgevers en investeren wij continu in kennis(uitwisseling). Wij kennen onze zorgprofessionals door en door, we weten niet alleen wat ze kunnen maar ook wat ze graag willen en waarom. Door langdurige relaties aan te gaan met onze opdrachtgevers weten we wat er bij hen speelt, waaraan behoefte is en wie er nodig is.

Via de Excellus Academie, op onze eigen locatie met theorie- en praktijkruimten en vaste praktijkdocenten, blijven onze zorgprofessionals niet alleen in ontwikkeling maar ook gemotiveerd.  Zo kunnen wij onze opdrachtgevers het beste personeel bieden en onze zorgprofessionals groeimogelijkheden en plezier in het werk.

We zijn ambitieus en willen graag verder groeien maar met beleid zodat kwaliteit en persoonlijk contact, onze gewortelde waarden, gewaarborgd blijven.


Waar wij voor staan

Persoonlijke benadering

Wij hebben de expertise van een groot kantoor, maar hanteren een zeer persoonlijke benadering. Ons kleine team kent al onze zorgprofessionals en opdrachtgevers. Gaan in persoon met hen in gesprek. We weten waar onze zorgprofessionals graag willen werken en waarom. En wat hun ambities zijn. Zo kunnen we een goede match maken tussen zorgprofessional en opdrachtgever.

We hebben naast een persoonlijk intakegesprek jaarlijkse gesprekken met onze zorgprofessionals en zien hen regelmatig tijdens trainingen op kantoor. Met onze opdrachtgevers bespreken we wat er bij hen speelt en wie er nodig is. Ook wisselen we kennis met elkaar uit.

Voor zowel onze opdrachtgevers als onze zorgprofessionals geldt: ze hebben één vast contactpersoon. We gaan een transparante relatie met elkaar aan, gebaseerd op vertrouwen en begrip.

Continu investeren in kennis & kwaliteit

Kwaliteit gaat verder dan een diploma. De Excellus Academie, een leeromgeving op onze eigen locatie, geeft de garantie dat de kennis van onze zorgprofessionals altijd up-to-date en van hoog niveau is. Wij organiseren verplichte trainingen, maar ook bij- en nascholingscursussen. Daarnaast houden we regelmatig thema-avonden voor diverse beroepsgroepen die door zowel zorgprofessionals als opdrachtgevers bezocht worden. Op onze academie werken we met acht vaste trainers, een aantal opleidingscoördinatoren en externe trainers. De medisch manager waarborgt de bekwaamheid van onze zorgprofessionals.

De meest actuele richtlijnen en protocollen zijn voor onze zorgprofessionals eenvoudig terug te lezen in een efficiënt ingerichte intranetomgeving.

De beste zorg voor onze zorgprofessionals en opdrachtgevers

Wij hebben volop aandacht voor de mens achter de zorgprofessional. Laten hen vrij in keuzes die zij willen maken. Onze communicatie is helder, we hanteren korte lijnen en luisteren goed naar wat de zorgprofessional nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen. Bij ons geen ingewikkelde contracten of (administratieve) procedures, zo kan onze zorgprofessional met liefde zijn werk uitvoeren en blijven focussen op het vak. Dit betekent voor onze opdrachtgevers de allerbeste zorg voor de patiënt, uitgevoerd door enthousiaste medewerkers die goed in hun vel zitten.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn zeer goed, uiteraard volgen wij nauwlettend de cao.

Professionaliteit met menselijke maat

Wij staan voor een professionele benadering, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen. We denken graag mee met de opdrachtgever en zijn snel en flexibel, maar we zijn ook open over wat realistisch is en wat niet. Maken heldere afspraken die we kunnen nakomen. Opdrachtgevers weten bij ons altijd waar zij aan toe zijn.

Onze zorgprofessionals zijn betrokken bij het werk en team, maar nemen afstand wanneer dat nodig is. Zij halen plezier uit het overdragen van kennis op collega’s en leerlingen, kunnen en durven verantwoordelijkheid te nemen en steken graag hun handen uit de mouwen. Ze gaan een echte verbinding aan met opdrachtgever, patiënt en collega. Bij ons krijgen zij de ruimte om hun passie te volgen en zich te blijven ontwikkelen en dat levert vrolijke, gemotiveerde en vol met zelfvertrouwen personeel op. Niet voor niets horen wij met regelmaat van onze opdrachtgevers dat de bevlogenheid van Excellus-zorgprofessionals meer positiviteit op de afdeling creëert.

Professionals aan het woord

“Gouden ervaring”

“Het was al heel lang een droom van mij: op de ambulance werken. En op mijn 21e is dat ook gelukt, door jullie! Na mijn diplomering vanuit het ziekenhuis ben ik ingestroomd bij jullie op de B-wagen. Door Excellus kreeg ik een prachtige kans om mezelf te laten zien en te laten zien wat ik aan kennis en kunde in huis had.

Als jong gediplomeerde krijg ik nu de kans om door te groeien naar de A-auto, om een volwaardige ambulanceverpleegkundige te worden. Ik ben jullie als bedrijf ontzettend dankbaar voor de gouden ervaring die ik heb mogen opdoen.”

Robbert
Robbert Tettero

Robbert Tettero
28 jaar

“Ik houd van uitdagingen”

“Ik werk voor Excellus als recruitment consultant en heb daarbij veel contact met verpleegkundigen met diverse specialismes. Ik haal heel veel voldoening uit het zoeken van de juiste persoon op de juiste plek. Daarnaast werk ik als SEH & ICU verpleegkundige losse diensten in mijn eigen regio (Noord-Holland). Het houdt me scherp en zorgt ervoor dat mijn kennis en kunde op peil blijft.

Ik houd van uitdagingen, zo heb ik twee keer op de IC op Bonaire gewerkt en vloog ik met de ziekste patiënten naar de andere eilanden en Colombia.”

Ellen
Ellen

Ellen
Medewerker Excellus & verpleegkundige

“Voelde meteen fijn”

“Vanaf januari 2019 ben ik in dienst bij Excellus. Het prettige contact, de persoonlijke noot, het vlotte contact met collega’s; het voelde meteen fijn. Het laatste kwartaal van 2019 wilde ik graag ervaring op doen in het buitenland. Ondanks ik onder contract was, was dit geen probleem om te bewerkstelligen. Sterker nog, Excellus hielp mij hier maar al te graag mee.

Via Excellus ben ik werkzaam geweest als anesthesieverpleegkundige maar ik heb ook gewerkt als medium care verpleegkundige op de ambulance. Nu heb ik de keuze gemaakt om de opleiding te volgen tot ambulanceverpleegkundige.”

Shiva
Shiva Rampartaap

Shiva Rampartaap
Zorgambulance Oproeper