Vacatures

TNCC | Trauma Nursing Core Course – Provider

De tweedaagse ENA gecertificeerde TNCC bereidt de cursist voor met de kennis, het kritisch denkvermogen en de vaardigheidstraining die nodig zijn om hoogwaardige verpleegkundige zorg te bieden aan de volwassen trauma patiënt.

Inhoud cursus

Elke seconde telt bij het stabiliseren van levensbedreigende traumagevallen. Deze cursus, gegeven door ervaren TNCC instructeurs, leert je om hoogwaardige traumazorg te bieden. Je leert evidence-based kennis, kritisch denken en psychomotorische vaardigheden binnen een systematische benadering te combineren.

De eerste dag staat in het teken van: het initial assessment, shock, schedel & hersenletsel, abdominaal trauma, thorax & nektrauma en airway & ventilatie.
Op de tweede dag is er aandacht voor letsel van huid & bewegingsapparaat, brandwonden en trauma van de wervelkolom.

Gedurende de twee dagen zijn er meerdere Trauma Nursing Process (TNP) vaardigheid stations, met zowel een individuele als een teambenadering. Deze psychomotorische vaardigheidsstations bieden je de mogelijkheid om de beoordeling en het toepassen van interventies bij traumapatiënten te oefenen in een gecontroleerde omgeving. Aan het einde van de tweede dag vind er een TNP toets plaats

Doel cursus 

Na het voltooien van deze cursus bent je in staat om de trauma patiënt goed te beoordelen en evidence-based interventies te implementeren om zo de uitkomst voor deze patiënt te verbeteren. 

Je hebt geleerd om:

  • Zorg te dragen voor de acute traumapatiënt.
  • Een systematisch beoordelingsmodel te hanteren.
  • Kennis van anatomie, fysiologie en pathofysiologie te integreren in het dagelijks handelen.
  • Geschikte interventies te bepalen en uit te voeren.

 

Voor meer informatie & beschikbare data verwijzen we je door naar de website van de Excellus Academie. 

Meer opleidingen:

Professionals aan het woord

“Gouden ervaring”

“Het was al heel lang een droom van mij: op de ambulance werken. En op mijn 21e is dat ook gelukt, door jullie! Na mijn diplomering vanuit het ziekenhuis ben ik ingestroomd bij jullie op de B-wagen. Door Excellus kreeg ik een prachtige kans om mezelf te laten zien en te laten zien wat ik aan kennis en kunde in huis had.

Als jong gediplomeerde krijg ik nu de kans om door te groeien naar de A-auto, om een volwaardige ambulanceverpleegkundige te worden. Ik ben jullie als bedrijf ontzettend dankbaar voor de gouden ervaring die ik heb mogen opdoen.”

Robbert
Robbert Tettero

Robbert Tettero
28 jaar

“Ik houd van uitdagingen”

“Ik werk voor Excellus als recruitment consultant en heb daarbij veel contact met verpleegkundigen met diverse specialismes. Ik haal heel veel voldoening uit het zoeken van de juiste persoon op de juiste plek. Daarnaast werk ik als SEH & ICU verpleegkundige losse diensten in mijn eigen regio (Noord-Holland). Het houdt me scherp en zorgt ervoor dat mijn kennis en kunde op peil blijft.

Ik houd van uitdagingen, zo heb ik twee keer op de IC op Bonaire gewerkt en vloog ik met de ziekste patiënten naar de andere eilanden en Colombia.”

Ellen
Ellen

Ellen
Medewerker Excellus & verpleegkundige

“Voelde meteen fijn”

“Vanaf januari 2019 ben ik in dienst bij Excellus. Het prettige contact, de persoonlijke noot, het vlotte contact met collega’s; het voelde meteen fijn. Het laatste kwartaal van 2019 wilde ik graag ervaring op doen in het buitenland. Ondanks ik onder contract was, was dit geen probleem om te bewerkstelligen. Sterker nog, Excellus hielp mij hier maar al te graag mee.

Via Excellus ben ik werkzaam geweest als anesthesieverpleegkundige maar ik heb ook gewerkt als medium care verpleegkundige op de ambulance. Nu heb ik de keuze gemaakt om de opleiding te volgen tot ambulanceverpleegkundige.”

Shiva
Shiva Rampartaap

Shiva Rampartaap
Zorgambulance Oproeper