Vacatures

Immediate Life Support (ILS)

De eendaagse ERC gecertificeerde ILS provider is bedoeld voor (gespecialiseerd) verpleegkundigen en paramedici. Deze cursus richt zich op het aanleren van (specialistische) reanimatiehandelingen die horen bij de functie van de zorgverlener.

Inhoud cursus

De cursus Immediate Life Support is een multidisciplinaire eendaagse cursus die essentiële kennis en vaardigheden biedt voor het uitvoeren van specialistische reanimatie. Het concept sluit nauw aan bij dat van de tweedaagse ALS-cursus, maar richt zich alleen op de kernkennis en -vaardigheden. De cursus heeft als doel de zorgprofessionals -die deel uitmaken van het reanimatieteam-  basisvaardigheden ten aanzien van de specialistische reanimatie aan te leren. Tijdens de hele cursus zal de inhoud worden afgestemd op de achtergrond, kennis en vaardigheden van de deelnemer.

Diverse vaardigheden zoals de BLS, luchtwegmanagement, veilig defibrilleren en ritmeherkenning worden getraind. Ook wordt aandacht besteed aan de systematische benadering van de vitaal bedreigde patiënt met behulp van de ABCDE-systematiek. Met verschillende simulaties wordt het opstarten van reanimatiescenario’s geoefend. Daarnaast is er gedurende de cursus aandacht voor het toepassen van “non technical skills”.

Doel cursus

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om – volgens de ERC-richtlijnen – specialistische reanimatie toe te passen bij volwassenen.

Je hebt geleerd om:

  • Een verslechterende patiënt met behulp van een gestructureerde ABCDE-aanpak te herkennen en behandelen.
  • Gestandaardiseerde specialistische reanimatie uit te voeren bij volwassenen.
  • Een circulatiestilstand te behandelen door samen te werken met een multidisciplinair team.
  • Niet-technische vaardigheden te gebruiken om effectief teamlidmaatschap mogelijk te maken.
Voor meer informatie & beschikbare data verwijzen we je door naar de website van de Excellus Academie. 

Meer opleidingen

ILS cursus

Professionals aan het woord

“Gouden ervaring”

“Het was al heel lang een droom van mij: op de ambulance werken. En op mijn 21e is dat ook gelukt, door jullie! Na mijn diplomering vanuit het ziekenhuis ben ik ingestroomd bij jullie op de B-wagen. Door Excellus kreeg ik een prachtige kans om mezelf te laten zien en te laten zien wat ik aan kennis en kunde in huis had.

Als jong gediplomeerde krijg ik nu de kans om door te groeien naar de A-auto, om een volwaardige ambulanceverpleegkundige te worden. Ik ben jullie als bedrijf ontzettend dankbaar voor de gouden ervaring die ik heb mogen opdoen.”

Robbert
Robbert Tettero

Robbert Tettero
28 jaar

“Ik houd van uitdagingen”

“Ik werk voor Excellus als recruitment consultant en heb daarbij veel contact met verpleegkundigen met diverse specialismes. Ik haal heel veel voldoening uit het zoeken van de juiste persoon op de juiste plek. Daarnaast werk ik als SEH & ICU verpleegkundige losse diensten in mijn eigen regio (Noord-Holland). Het houdt me scherp en zorgt ervoor dat mijn kennis en kunde op peil blijft.

Ik houd van uitdagingen, zo heb ik twee keer op de IC op Bonaire gewerkt en vloog ik met de ziekste patiënten naar de andere eilanden en Colombia.”

Ellen
Ellen

Ellen
Medewerker Excellus & verpleegkundige

“Voelde meteen fijn”

“Vanaf januari 2019 ben ik in dienst bij Excellus. Het prettige contact, de persoonlijke noot, het vlotte contact met collega’s; het voelde meteen fijn. Het laatste kwartaal van 2019 wilde ik graag ervaring op doen in het buitenland. Ondanks ik onder contract was, was dit geen probleem om te bewerkstelligen. Sterker nog, Excellus hielp mij hier maar al te graag mee.

Via Excellus ben ik werkzaam geweest als anesthesieverpleegkundige maar ik heb ook gewerkt als medium care verpleegkundige op de ambulance. Nu heb ik de keuze gemaakt om de opleiding te volgen tot ambulanceverpleegkundige.”

Shiva
Shiva Rampartaap

Shiva Rampartaap
Zorgambulance Oproeper