Vacatures

Basic Life Support (BLS) & AED

Elk jaar krijgen in Nederland 15.000 mensen een circulatie(hart)stilstand buiten het ziekenhuis. Wekelijks bedraagt dit 300 Nederlanders. Jong, oud, man, vrouw. Het kan iedereen overkomen. 80% van de gevallen vindt thuis plaats en 20% bijvoorbeeld op het werk of tijdens de sport. Bij een goede reanimatie is de kans op overleven van het slachtoffer aanmerkelijk hoger.

Cursus Basic Life Support (BLS) & AED

Onze BLS & AED cursus is gericht op het aanleren van de vaardigheden die noodzakelijk zijn om de kwaliteit van de reanimatie te verbeteren. U moet niet alleen weten wat u moet doen, maar ook tot actie durven overgaan. Onze ervaren docenten zijn allemaal NRR-gecertificeerde BLS/AED instructeurs, met ruime ervaring als zorgprofessional . Zij volgen het officiële NRR lesprogramma, waarbij theorie en praktische uitvoering stapsgewijs met elkaar gecombineerd worden!

Na het volgen van deze cursus ben je in staat om – volgens de geldend NRR-richtlijnen – Basis Life Support toe te passen en gebruik te maken van een AED.

Doelstellingen:

Aan het einde van de cursus kun je demonstreren:

  • hoe je een bewusteloos slachtoffer benadert
  • hoe je borstcompressies en beademingen uitvoert
  • hoe je een automatische externe defibrillator gebruikt
  • hoe je een bewusteloos slachtoffer met normale ademhaling in (stabiele) zijligging plaatst;
  • hoe je rugslagen en buikstoten uitvoert bij een slachtoffer dat zich heeft verslikt.
Voor meer informatie & beschikbare data verwijzen we je door naar de website van de Excellus Academie. 

Meer opleidingen:

 

Basic Life Support (BLS) en AED training

Professionals aan het woord

“Gouden ervaring”

“Het was al heel lang een droom van mij: op de ambulance werken. En op mijn 21e is dat ook gelukt, door jullie! Na mijn diplomering vanuit het ziekenhuis ben ik ingestroomd bij jullie op de B-wagen. Door Excellus kreeg ik een prachtige kans om mezelf te laten zien en te laten zien wat ik aan kennis en kunde in huis had.

Als jong gediplomeerde krijg ik nu de kans om door te groeien naar de A-auto, om een volwaardige ambulanceverpleegkundige te worden. Ik ben jullie als bedrijf ontzettend dankbaar voor de gouden ervaring die ik heb mogen opdoen.”

Robbert
Robbert Tettero

Robbert Tettero
28 jaar

“Ik houd van uitdagingen”

“Ik werk voor Excellus als recruitment consultant en heb daarbij veel contact met verpleegkundigen met diverse specialismes. Ik haal heel veel voldoening uit het zoeken van de juiste persoon op de juiste plek. Daarnaast werk ik als SEH & ICU verpleegkundige losse diensten in mijn eigen regio (Noord-Holland). Het houdt me scherp en zorgt ervoor dat mijn kennis en kunde op peil blijft.

Ik houd van uitdagingen, zo heb ik twee keer op de IC op Bonaire gewerkt en vloog ik met de ziekste patiënten naar de andere eilanden en Colombia.”

Ellen
Ellen

Ellen
Medewerker Excellus & verpleegkundige

“Voelde meteen fijn”

“Vanaf januari 2019 ben ik in dienst bij Excellus. Het prettige contact, de persoonlijke noot, het vlotte contact met collega’s; het voelde meteen fijn. Het laatste kwartaal van 2019 wilde ik graag ervaring op doen in het buitenland. Ondanks ik onder contract was, was dit geen probleem om te bewerkstelligen. Sterker nog, Excellus hielp mij hier maar al te graag mee.

Via Excellus ben ik werkzaam geweest als anesthesieverpleegkundige maar ik heb ook gewerkt als medium care verpleegkundige op de ambulance. Nu heb ik de keuze gemaakt om de opleiding te volgen tot ambulanceverpleegkundige.”

Shiva
Shiva Rampartaap

Shiva Rampartaap
Zorgambulance Oproeper