Vacatures

Advanced Life Support (ALS)

Op deze pagina vind je informatie over de training Advanced Life Support (ALS). Tijdens deze interactieve training word je door middel van scenario’s getraind om – in verschillende rollen – binnen het reanimatieteam te participeren. Er wordt stilgestaan bij bijzondere omstandigheden en uiteraard wordt er volop aandacht besteed aan eventuele vragen vanuit de groep. Deze ALS training wordt gegeven door onze eigen docenten op ons kantoor in Stompetoren. Om jezelf goed voor te bereiden op de scholing kan je de e-learning maken in het leer-managementsysteem van Excellus. De scholing is geaccrediteerd bij de V&VN.

ALS training

De Advanced Life Support training (ALS) is bedoeld voor artsen, verpleegkundigen en paramedici en is gericht op het aanleren van specialistische reanimatie in teamverband.  De ALS training is gericht op het zo efficiënt en effectief mogelijk werken tijdens een reanimatie. ALS reanimatie gebeurt eigenlijk altijd in teamverband, het is daarom belangrijk dat de verschillende teamrollen duidelijk zijn en iedereen weet wat van diegene verwacht wordt. Bij de reanimatie worden verschillende vaardigheden toegepast zoals:

 • Intubatie
 • Beademing
 • Compressie
 • Toegang creëren voor medicatietoediening (veneus en ossaal)
 • Bediening van defibrillator
 • Herkenning van verschillende ritmes

Naast een aantal technische vaardigheden zijn er ook een aantal leidinggevende vaardigheden die geoefend worden zoals delegeren, instructies geven en het overdragen van een patiënt in een acute situatie.

Je leert:

 • Werken in teamverband bij een reanimatie
 • Ademwegmanagement
 • Toediening van medicatie
 • Ritmebeoordeling
 • Defibrillatie
 • Transcutane pacing
 • Cardioversie
 • Leidinggeven aan een reanimatieteam
 • Verschillende technische skills worden aangeleerd/opgefrist
 • Therapieën bij bijzondere reanimaties (trauma, hyperthermie, intoxicatie, etc.)

Kosten ALS training

De tweedaagse ALS  training kost € 750,- vrijgesteld van btw, inclusief lunch en onbeperkt drinken gedurende de dag. Voor zorgprofessionals in dienst van Excellus wordt de training betaald door ons.

Geplande data 2021 locatie Stompetoren

Maandag 22 maart (dag 1, 8:00 uur – 18:00 uur)
Dinsdag 23 maart (dag 2, 8:00 uur – 18:00 uur)
Maandag 28 juni (dag 1, 8:00 uur – 18:00 uur)
Dinsdag 29 juni (dag 2, 8:00 uur – 18:00 uur)
Dinsdag 9 november (dag 1, 8:00 uur – 18:00 uur)
Woensdag 10 november (dag 2, 8:00 uur – 18:00 uur)

De Excellus Academie

Kwaliteit gaat verder dan een diploma. De Excellus Academie, een leeromgeving op onze eigen locatie, geeft de garantie dat de kennis van onze zorgprofessionals altijd up-to-date en van hoog niveau is. Wij organiseren verplichte trainingen, maar ook bij- en nascholingscursussen. Daarnaast houden we regelmatig thema-avonden voor diverse beroepsgroepen die door zowel zorgprofessionals als opdrachtgevers bezocht worden.

ALS training

Inschrijven voor cursus Advanced Life Support (ALS)

Schrijf je op tijd in voor onderstaande cursussen.

  Wil je eerst meer informatie over deze cursus? Neem dan contact met ons op.

  Professionals aan het woord

  “Gouden ervaring”

  “Het was al heel lang een droom van mij: op de ambulance werken. En op mijn 21e is dat ook gelukt, door jullie! Na mijn diplomering vanuit het ziekenhuis ben ik ingestroomd bij jullie op de B-wagen. Door Excellus kreeg ik een prachtige kans om mezelf te laten zien en te laten zien wat ik aan kennis en kunde in huis had.

  Als jong gediplomeerde krijg ik nu de kans om door te groeien naar de A-auto, om een volwaardige ambulanceverpleegkundige te worden. Ik ben jullie als bedrijf ontzettend dankbaar voor de gouden ervaring die ik heb mogen opdoen.”

  Robbert
  Robbert Tettero

  Robbert Tettero
  28 jaar

  “Ik houd van uitdagingen”

  “Ik werk voor Excellus als recruitment consultant en heb daarbij veel contact met verpleegkundigen met diverse specialismes. Ik haal heel veel voldoening uit het zoeken van de juiste persoon op de juiste plek. Daarnaast werk ik als SEH & ICU verpleegkundige losse diensten in mijn eigen regio (Noord-Holland). Het houdt me scherp en zorgt ervoor dat mijn kennis en kunde op peil blijft.

  Ik houd van uitdagingen, zo heb ik twee keer op de IC op Bonaire gewerkt en vloog ik met de ziekste patiënten naar de andere eilanden en Colombia.”

  Ellen
  Ellen

  Ellen
  Medewerker Excellus & verpleegkundige

  “Voelde meteen fijn”

  “Vanaf januari 2019 ben ik in dienst bij Excellus. Het prettige contact, de persoonlijke noot, het vlotte contact met collega’s; het voelde meteen fijn. Het laatste kwartaal van 2019 wilde ik graag ervaring op doen in het buitenland. Ondanks ik onder contract was, was dit geen probleem om te bewerkstelligen. Sterker nog, Excellus hielp mij hier maar al te graag mee.

  Via Excellus ben ik werkzaam geweest als anesthesieverpleegkundige maar ik heb ook gewerkt als medium care verpleegkundige op de ambulance. Nu heb ik de keuze gemaakt om de opleiding te volgen tot ambulanceverpleegkundige.”

  Shiva
  Shiva Rampartaap

  Shiva Rampartaap
  Zorgambulance Oproeper